14 April bjuder vi in till en endags turnering för F09, deltagande lag Nässjö, EOS, KFUM C4 Queens och Älmhult Beasts

Spelschema

DatumTidLagLagHall
14 Mars10:00
Älmhult
F09
vs
EOS
F09
Elmehallen
14 Mars10:55
Nässjö
F09
vs
Kristianstad
F09
Elmehallen
14 Mars11:50
EOS
F09
vs
Kristianstad
F09
Elmehallen
Lunch
14 Mars13.45
Älmhult
F09
vs
Nässjö
F09
Elmehallen
14 Mars14.40
EOS
F09
vs
Nässjö
F09
Elmehallen
14 Mars15.35
Kristianstad
F09
vs
Älmhult
F09
Elmehallen
Regler

Vi kör med samma regler som i LundaSpelen, dvs:

2 x 15 minuter ineffektiv (rullande) speltid förutom de sista 3:00 minuterna av andra halvlek och eventuella övertidsperioder då effektiv (stopptid) speltid används.

Under den effektiva delen kan klockan stannas både av en domare och om ett lag gör poäng. Klockan kommer INTE att stannas om spelet är stoppat av domaren eller om ett lag gör poäng med mer än 3:00 återstående tid och tiden sedan når 03:00.

Under matchens gång kommer klockan alltid att stoppas om en spelare får sin fjärde foul eller om domaren av någon anledning signalerar för det.

 

Time-outs

Varje lag har en time-out per halvlek. Time-outen från första halvlek får inte flyttas till andra halvlek. I det fall det blir förlängning, fördelas inte ut några nya time-outs, men om du inte har använt time-outen från andra halvlek får denna användas i förlängningen.

Efter en time-out startas klockan när en spelare på planen rör bollen utom om matchen återupptages med straffkast. I så fall startas tiden när skytten får bollen och vid effektiv tid (stopptid) då en spelare på planen rör bollen efter sista straffkastet.

 

Byten

Byten får bara göras när bollen är “död”. När bollen är död kallar den inbytande spelaren på den medspelare som skall bytas ut. När spelaren har lämnat planen får den inbytande spelare beträda planen som en spelare. Domaren kommer inte att blåsa för byte, inte heller hålla bollen eller försena matchen vid byten.

Bestraffning vid felaktigt byte: Först en officiell varning till coachen, därefter en teknisk (B) foul på coachen.

 

Fouls

Fyra personliga fouls är tillåtna. När en spelare får sin fjärde foul skall matchklockan stoppas tills dess att spelaren har blivit utbytt.

Lagfouls räknas från den 8:e foulen i varje halvlek.

En diskvalificerad spelare (D-foul, ej GD eller F), lagmedlem eller coach får inte deltaga i nästa match.

 

Skottklocka (24-sek/14-sek)

Skottklockan (24-sek/14-sek) är inte bemannad i sekretariatet, men domaren kan signalera för 10 sekunder kvar av anfallet om ett lag, såvitt domaren bedömer, medvetet försenar matchen eller om bollen inte rör ringen inom rimlig tid.

 

Lunch

Det finns möjlighet att äta lunch i närheten av hallen under dagen på IKEA som ligger ca 800 meter från hallen. Kiosk kommer finnas under dagen.