Blogg

Sista dagen
2020.06.26
Sista dagen

Idag var den sista dagen på sommarlovsbasketen! För att få en så bra sista dag som möjligt gjorde vi aktiviteterna som barnen gillat mest under veckan. Både den första och andra gruppen körde först dodgeball och sedan turnering med ledarna vilket de tycke var väldigt roligt. Fikan idag bestod av frukt och isglass. Som ett minne för denna veckan gav vi alla barnen ett diplom och klistermärken, nya medlemmar i klubben fick även en vattenflaska. Vi vill tacka för denna veckan och alla barnens deltagande, ha en fortsatt bra sommar!

En varm sommardag
2020.06.25
En varm sommardag

Vi startade dagen som vanligt genom att välkomna den första gruppen och sedan börja med aktiviteterna. Efter ett varmt pass var det äntligen dags för fika med kall smoothie och både ost och skinkmacka. Sedan, efter en välförtjänt paus var det dags för mer aktiviteter, bland annat dodgeball. Klockan 1 checkade nästa grupp in och efter lite uppvärmning började de med samma aktiviteter som förra gruppen. Eftermiddagens fika bestod av smoothie, äpple och päron. Båda grupper tyckte att dagens aktiviteter var mycket roliga och de ser fram emot morgondagen.

Angry-granny
2020.06.24
Angry-granny

Den tredje dagen på veckan är nu över och barnen har haft det väldigt roligt. På förmiddagen kom den första gruppen och de gjorde bland annat lekar utomhus men även olika basket-övningar. Efter lunch kom den andra gruppen med lite äldre barn, de gjorde bland annat en lek som kallas "Angry Granny" vilket barnen uppskattade väldigt mycket. Idag har det varit väldigt fint väder, därför har vi kunnat ha båda fikapauserna utomhus. Det bjöds på mackor och smoothie till förmiddagsgruppen, till eftermiddagsgruppen serverades det frukt och smoothie.

Utomhus-aktiviteter
2020.06.23
Utomhus-aktiviteter

Veckan med sommarlovsbasketen fortsätter och idag började barnen med att värma upp som vanligt innan de satte igång med övningar och lekar. Vi hade en fikapaus där det bjöds på smoothie och mackor. När förmiddagsgruppen hade gått hem var det dags för lunch, efter det kom eftermiddagsgruppen som var taggade på att börja spela och leka. Några av aktiviteterna var hunterball och öva på drills, vi kunde även vara lite utomhus idag vilket barnen tyckte var roligt.

Första dagen
2020.06.22
Första dagen

Idag startade sommarlovs-basketen på riktigt! De första barnen kom vid 10 och började med lite stretching. Därefter utförde de alla lekar och övningar som ledarna hade planerat förra veckan. Det var bland annat circle passing som stod på schemat. Efter en fika paus var det dags att fortsätta, och efter lunch kom nästa grupp med äldre barn. Vi började med en namnrunda samt strechning innan vi satte igång med aktiviteterna. Barnen tyckte att det var roligt och ser fram emot denna veckan.

Midsommar-avslutning
2020.06.18
Midsommar-avslutning

Denna dag bestod mest av förberedelse inför nästa vecka. Vi började med att gå igenom planen med aktiviteterna för barnen. Efter fikapausen var det dags för grupperna att planera det sista, programgruppen begav sig ner till hallen för att testa de sista övningarna inför nästa vecka. Budget + mat gruppen gick igenom nästa veckas matschema och handlade in det som behövdes. Samtidigt gick blogg-gruppen runt och dokumenterade, tog foto och hjälpte till där det behövdes. Som en avslutning på denna vecka grillade vi korv och gjorde jordgubbstårsta tillsammans. Glad midsommar!

Planering
2020.06.17
Planering

Idag hade vi en snabb genomgång om dagens uppgifter. Efter det började vi jobba direkt i de olika grupperna med att planera och förbereda. Programgruppen var även nere i idrottshallen för att testa sina aktiviteter, de gjorde bland annat en hinderbana. Gruppen budget + mat har planerat mat och snacks för nästa vecka, de har även köpt in material som muggar och servetter. Blogg-gruppen har dokumenterat och skrivit ned vad vi har gjort under dagen.

Besök och förberedelse
2020.06.16
Besök och förberedelse

Igår började vi lära känna de nya sommarjobbarna som ska hjälpa till med basket aktiviteterna nästa vecka. Vi fick därefter besök av David som arbetar på RF SISU Småland, han hade en barnledarutbildning för oss. Den första delen av utbildningen var teori, efter lunch var det dags för den praktiska delen. Där använde vi våra nya kunskaper från teorin för att komma på bra lekar och aktiviteter för barnen. Som avslut på dagen hade vi en kort sammanfattning innan vi slutade.

Idag började vi dagen med en check in där vi pratade och lärde känna varandra lite till. Efter det hade vi fika paus och under den gjorde vi en utvärdering om gårdagens utbildning. Sedan delades vi in i tre olika grupper, dessa grupper var program, budget + mat och blogg. Programgruppen planerarm programmet inför nästa vecka bland annat uppvärmning och spel. I gruppen budget + mat planerar man och förbereder maten inför de kommande dagarna, de handlar och lagar även maten som ska serveras. Gruppen som har ansvar för bloggen dokumenterar och skriver upp vad vi gör varje dag. Idag ska även programgruppen ha ett möte med en baskettränare för att lära sig mer.